Για όλους του Joe Biden μπορεί να υπερηφανεύεται για το πόσο καλύτερα από τον πρόεδρο Trump θα χειριστεί την πανδημία, αρχίζει να φαίνεται σαν να μην θα χρειαστεί να το αποδείξει – χάρη στον Τραμπ.

Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Γραμματέας Alex Azar λέει τώρα την πρόσβαση σε θεραπείες COVID και ακόμη και ένα εμβόλιο θα μπορούσε να είναι μόλις εβδομάδες μακριά, που σημαίνει ότι η ζωή θα μπορούσε να είναι καλά στο δρόμο της επιστροφής στο φυσιολογικό από την ημέρα των εγκαινίων.

Ακούστε, ακούστε.

Τέσσερις κατασκευαστές εμβολίων βρίσκονται σε τελικό στάδιο κλινικών δοκιμών. Η Pfizer με έδρα το Μανχάταν, η πιο μακρινή, προβλέπει ότι το εμβόλιό της θα μπορούσε να είναι έτοιμο για έγκριση έκτακτης ανάγκης διανομής μόλις τα μέσα Νοεμβρίου. Πράγματι, πιστεύει ότι θα ξέρει σε μόλις μια εβδομάδα και μισό αν η φόρμουλα του είναι αποτελεσματική.

Στη συνέχεια, θα πρέπει απλώς να παρέχει στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δύο μήνες δεδομένων που επαληθεύουν την ασφάλεια του φαρμάκου και να αποδείξει την ικανότητα παρασκευής του. Μέχρι τον Ιανουάριο, πολλοί Αμερικανοί – ΕΝΤΆΞΕΙ, ίσως δεν είναι όλα – μπορεί να έχουν ήδη πάρει το εμβόλιο.

Ο Biden, εν τω μεταξύ, προσπαθεί να θέσει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια του εμβολίου, η οποία θα επιβραδύνει την ανάκαμψη μόνο εάν τρομάζει τους ανθρώπους να μην το πάρουν. Δεν μπήκε στον κόπο να βγάλει το δικό του σχέδιο κατά των ιών μέχρι τον Ιούλιο, και ακόμα και τότε, ουσιαστικά αντήχησε μόνο τον Τραμπ.

Ο Biden εξακολουθεί να μιλά για εθνικές εντολές μάσκας και κοινωνική αποστασιοποίηση εάν εκλεγεί, αλλά μέχρι να ξεκινήσει η επόμενη προεδρική θητεία, η κρίση μπορεί κάλλιστα να εξασθενίζει.

Μακριά από τις επιθέσεις, ο Τραμπ αξίζει μεγάλη αναγνώριση για αυτό. Πίεσε μαζική χρηματοδότηση για την έρευνα, καθάρισε τη γραφειοκρατία και έβαλε τις επιχειρήσεις να κινηθούν γρήγορα. Τα βαρίδια του Biden δεν είναι μόνο εκτός βάσης. μπορεί σύντομα να είναι άνευ σημασίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *