Αν ο Τζο Μπίντεν γίνει πρόεδρος και περάσει τις μαζικές αυξήσεις φόρων που υποσχέθηκε, ο ράπερ 50 Cent δεν θα είναι ο μόνος Νεοϋορκέζος που θα φύγει. Και η έξοδος των φορολογουμένων υψηλού εισοδήματος θα άφηνε τα οικονομικά της πόλης και του κράτους χειρότερα από ποτέ.

“Ναι, δεν θέλω να είμαι 2000. Το 62% είναι μια πολύ, πολύ, κακή ιδέα», έγραψε στο Twitter ο γεννημένος στο Κουίνς καλλιτέχνης την Τρίτη. Αναφερόταν σε μια έκθεση ότι οι Νεοϋορκέζοι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν συνδυασμένους κρατικούς και ομοσπονδιακούς οριακούς φορολογικούς συντελεστές συνολικού ύψους 58 τοις εκατό – 62 τοις εκατό στην πόλη – στο πλαίσιο του φορολογικού σχεδίου του Biden.

Τη Δευτέρα, ο ράπερ προέτρεψε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον πρόεδρο Τραμπ και δεσμεύθηκε να εγκαταλείψει τη Νέα Υόρκη εάν οι φόροι αυξήθηκαν υπό τον Biden: “WHAT THE F – – K!”, έγραψε στο Twitter. (ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ για τον ΤΡΑΜΠ) IM OUT, F – – K ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.”

Ποιος θα τον κατηγορούσε; Οι πυροβολισμοί έχουν εκτοξευθεί. Η πόλη δεν προσπαθεί καν να βοηθήσει τους ψυχικά άρρωστους άστεγους. Ακόμα και οι Νικς “ποτέ δεν κερδίζουν”, πρόσθεσε ο 50 Σεντς.

Οι αυξήσεις φόρων θα μπορούσαν να είναι η τελευταία σταγόνα για πολλούς. Η Νέα Υόρκη, μετά από όλα, ήδη κλέβει ένα μεγαλύτερο μερίδιο του εισοδήματος των κατοίκων από οποιοδήποτε άλλο κράτος, ΕΚΘΈΣΕΙς USA Today. Σε πολλά κράτη, ο συντελεστής φόρου εισοδήματος είναι . . . Μηδέν.

Ωστόσο, ο Biden σχεδιάζει 3,05 τρισεκατομμύρια δολάρια σε νέους φόρους σε διάστημα 10 ετών, συμπεριλαμβανομένων των αυξήσεων σε λαούς που κάνουν πάνω από 400.000 δολάρια. Και οι Δημοκρατικοί στη Νέα Υόρκη τρέχουν τα σάλια στην ιδέα της αύξησης των κρατικών φόρων για τους πλούσιους. Πώς νομίζεις ότι θα αντιδράσουν οι πλούσιοι σε όλα αυτά;

Οι Δημοκρατικοί σε κράτη με υψηλή φορολογία ελπίζουν ότι ο Πρόεδρος Biden θα αποκαταστήσει το SALT, την κρατική και τοπική έκπτωση φόρου. Αλλά για να κάνει τους αριθμούς του να εργαστούν, θα έπρεπε έπειτα να φέρει πίσω τον εναλλακτικό ελάχιστο φόρο, επίσης – που διαγράφει τα οφέλη του αλατιού για τους περισσότερους. Οι πλούσιοι θα έχουν ακόμα κάθε λόγο να φύγουν.

«Η αύξηση των φόρων για τα υψηλότερα εισοδήματα για την αύξηση των εσόδων βραχυπρόθεσμα θα επιταχύνει μόνο τη διάβρωση της φορολογικής βάσης μας μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο ειδικός σε θέματα φορολογίας των οικονομικών E.J. McMahon τον περασμένο Φεβρουάριο — πριν από το COVID, η αύξηση του εγκλήματος και η φθίνουσα ποιότητα ζωής ώθησαν πολλούς Νεοϋορκέζους να κάνουν skedaddle, τουλάχιστον προσωρινά.

Ακόμα και οι πλούσιοι φίλοι του Κυβερνήτη Κουόμο του λένε ότι θα εξοικονομούσαν φόρους μένοντας μακριά. Ωστόσο, αν το κάνουν, δεν θα πληρώσουν τίποτα στην πόλη ή το κράτος – αφήνοντας και τα δύο χειρότερα.

Εν τω μεταξύ, το κορυφαίο 1 τοις εκατό συνεισφέρει ήδη το 40 τοις εκατό των φορολογικών εσόδων του κράτους και το 47 τοις εκατό της πόλης. Και οι αυξήσεις φόρων του Biden θα κατέσπασαν την αμερικανική οικονομία, ξυρίζοντας το ΑΕΠ κατά 1,47 τοις εκατό μακροπρόθεσμα και κοστίζοντας στους μέσους φορολογούμενους το 1,7 τοις εκατό του εισοδήματος μετά τους φόρους, αναφέρει το Tax Foundation.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *