Δεδομένου ότι η δημαρχιακή φυλή του επόμενου έτους ανατριχιάζει στη ζωή, οι υποψήφιοι πρέπει να αντιμετωπίσουν το ακόλουθο ερώτημα σε μια μελλοντική συζήτηση: Ποια είναι η στάση σας στις άμαξες αλόγων του Κεντρικού Πάρκου;

Μπορεί να φαίνεται ανόητο να επικεντρωθεί σε άλογα αυτή τη στιγμή. Αλλά δήμαρχος Bill de Blasio έχει κάνει τα άλογα, και τους 200 ανθρώπινους εργαζομένους τους, σε μια περίεργη λυδία λίθος δοκιμή του κατά πόσον ο επόμενος δήμαρχος μπορεί να κυβερνήσει με βάση την επιστήμη, τις προτεραιότητες και υπέρ των μικρών επιχειρήσεων ένστικτο – ή αν αυτός ή αυτή θα υποκύψει σε ένα ειδικό ενδιαφέρον που υποστηρίζεται από τους δωρητές συναλλαγών.

Οι άμαξες αλόγων και οι οδηγοί του Central Park επέστρεψαν μετά από μια εξάμηνη διακοπή COVID-19. Πριν από δύο εβδομάδες, οι οδηγοί άρχισαν να φέρνουν πίσω 15 βαγόνια για μια περιήγηση στο πάρκο, από τα κανονικά 68.

Οι οδηγοί επιστρέφουν, επειδή η περίοδος των διακοπών, όταν περισσότεροι ντόπιοι κάνουν μια βόλτα, είναι η καλύτερη ευκαιρία να κερδίσουν εισόδημα.

Είναι ακριβό στοίχημα. Κοστίζει περίπου 1.100 δολάρια το μήνα για να κρατήσει δύο άλογα και μια άμαξα σε ένα αγρόκτημα εκτός πόλης, αλλά $ 2.600 έως $ 3.000 για να τους κρατήσει στο Μανχάταν.

«Οι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν γενέθλια, επετείους, διακοπές, βαριούνται τα παιδιά», λέει η Χριστίνα Χάνσεν, οδηγός. Αυτή τη στιγμή, οι πελάτες είναι “σχεδόν αποκλειστικά ντόπιοι και τρι-κράτος άνθρωποι,” μια αντιστροφή της κανονικής 80 έως 85 τοις εκατό του τουριστικού εμπορίου. “Όλοι χαίρονται που μας βλέπουν. . . Έχω δώσει πολλές βόλτες σε οικογένειες με πολύ μικρά παιδιά.”

Για τους τρελούς Νεοϋορκέζους, ειδικά τους γονείς, δεν υπάρχουν πολλά να κάνουμε, και αυτή η έλλειψη επιλογών θα διαρκέσει μέχρι την Πρωτοχρονιά. Η παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών του Macy, ο Καρυοθραύστης, ο Μεσσίας της Φιλαρμονικής, οι Rockettes – όλα ακυρώθηκαν. Αν θέλετε τα παιδιά σας για να πάρετε μια γεύση από τα Χριστούγεννα του Μανχάταν, θα υπάρξει ένα δέντρο Rockefeller Center και παγοδρόμιο και παράθυρα καταστημάτων, αλλά όχι πολλά άλλα – εκτός από μια παραδοσιακή βόλτα με μεταφορά, μια κοινωνικά απόσταση-ικανή υπαίθρια δραστηριότητα.

Είναι μέρος αυτού που κάνει το Γκόθαμ μοναδικό και ελκυστικό για τους ακόμα αγνοούμενους υπαλλήλους γραφείου και τουρίστες, όταν τόσο μεγάλο μέρος του Midtown, όπως το ιστορικό Ξενοδοχείο Ρούσβελτ, εξαφανίζεται. Θα σκεφτόσασταν ότι το Δημαρχείο θα επευφημούσε την προθυμία αυτής της μικρής επιχείρησης να ρισκάρει και να κάνει το Μανχάταν πιο ευχάριστο αυτή τη ζοφερή εποχή.

Αλλά, όχι. Από την πρώτη του εκστρατεία, ο ντε Μπλάσιο έχει καλλιεργήσει μια βεντέτα ενάντια στο εμπόριο μεταφορών. Για να εκπληρώσει μια υπόσχεση εκστρατείας σε έναν κορυφαίο δωρητή, ο ντε Μπλάσιο δεσμεύθηκε να απαγορεύσει τις άμαξες την “πρώτη ημέρα”. Η τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μελίσα Μαρκ-Βιβερίτο ακύρωσε αυτή την προσφορά.

Αλλά Hizzoler έχει διεξάγει έναν πόλεμο φθοράς, πιέζοντας το Υπουργείο Μεταφορών του για να μετακινήσετε περίπτερα μεταφοράς από το Central Park South στο πάρκο, όπου λιγότεροι επίδοξοι πελάτες τους βλέπουν.

Πέρυσι, ο σημερινός ομιλητής Corey Johnson πέρασε ένα νομοσχέδιο “δείκτη θερμότητας”, με βάση καμία κτηνιατρική επιστήμη, που θα κρατήσει τα άλογα από την εργασία τις καλοκαιρινές ημέρες με θερμοκρασίες στα χαμηλά 80s (η πόλη έχει από καιρό εντολή ότι τα άλογα μένουν μέσα όταν είναι 90 ή παραπάνω).

Οι φανατικοί των δικαιωμάτων των ζώων δεν είναι ικανοποιημένοι – και εξακολουθούν να θέλουν τη βιομηχανία απαγορεύεται. Θα ήταν παράξενο για αυτό το περιθωριακό θέμα να καθορίσει τον επόμενο δήμαρχο μας. Αλλά σε μια στενή κούρσα με μικρή διαφορά μεταξύ των υποψηφίων σε θέματα όπως η αστυνόμευση ή οι φόροι, θα μπορούσε να έχει σημασία.

“Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που είναι σήμερα στον αγώνα που είναι avowedly αντι-μεταφορά,” λέει ο Hansen. Η βιομηχανία ελπίζει να είναι στην επίθεση. Σε μια αλλαγή από τους Teamsters, η Ένωση Εργαζομένων στις Μεταφορές εκπροσωπεί τώρα τους οδηγούς. Η TWU εκπροσωπεί τους οδηγούς σε όλη την τουριστική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων περιηγήσεων λεωφορείων, και οι οδηγοί μεταφοράς πιστεύουν ότι η TWU μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των μακροπρόθεσμων μάστιγες, όπως οι δόλιες πωλήσεις εισιτηρίων στο δρόμο.

Και η TWU, με την εκπροσώπησή της των εργαζομένων του μετρό και των λεωφορείων, είναι μια πιο ισχυρή τοπική δύναμη. Αυτό θα βοηθήσει, καθώς το εμπόριο αλόγων-μεταφοράς προσπαθεί να πάρει έναν πιο υγιή δήμαρχο και το συμβούλιο για να επαναφέρετε τους νέους κανονισμούς και να αποσπάσουν πίσω κάποιο χώρο στο δρόμο, ιδιαίτερα Grand Army Plaza έξω από το νοτιοανατολικό Central Park.

Με τους Νεοϋορκέζους που έχουν περάσει όλο το καλοκαίρι να δειπνήσουν υπαίθρια καθώς τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά επιταχύνουν από, Hansen επισημαίνει, το ζήτημα δεν είναι εάν είναι σκληρό να υποβληθούν τα άλογα στην κυκλοφορία – αλλά γιατί το μεγάλο μήλο είναι τόσο κακό στη διανομή του διαστήματος οδών μεταξύ των διαφορετικών χρηστών.

Δεδομένου ότι οι Νεοϋορκέζοι επιλέγουν τον επόμενο ηγέτη τους εν μέσω μιας ιστορικής κρίσης, οι ψηφοφόροι πρέπει να θυμηθούν: Κάθε υποψήφιος που δεν θα υποστηρίξει αυτήν την μικρή επιχείρηση είναι μια συνέχιση de Blasio – και θα φροντίσει τόσο λίγα για τις τύχες άλλων επιχειρήσεων και εργαζομένων. Πες το.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *